• Syarikat: FBS Markets Inc
  • Tarikh penubuhan: 2009
  • Local depo/wd Malaysia: Ya
  • Swap Free (Islamic): Ya
  • Bonus: Ada
  • Instrumen dagangan: Forex, Metals, CFD, Cryptocurrency
  • Min. Deposit: $1
  • Max. Leverage: 1:3000
  • Spread: dari 0.2 pips
  • Pricing Decimal: 5 digit
  • Platform: MT4, MT5
  • Regulation: IFSC, CySEC

Untuk maklumat yang lebih terperinci, sila buka:

FBS Review

FbsRakan-rakan Forex gelarkan FBS sebagai “broker hijau”. Warna tema mereka dari dulu lagi. Senang nak ingat.

Saya sempat guna broker ini beberapa kali trade sahaja. Itu pun daftar semata-mata sebab ada promo no deposit bonus (semasa broker ini baru dilancarkan).

Macam mana broker ini sekarang saya kurang pasti. Tapi dalam hujung tahun 2016 saya ada buat withdrawal komisen melalui IB local. Pantas juga servis mereka.

Update 2018

Saya dapati servis mereka semakin baik terutamanya website yang lebih mudah untuk digunakan berbanding yang sebelumnya. Withdrawal juga sangat pantas dan mudah, tak perlu macam-macam info nak kena isi masa wd. Pilihan bank sangat banyak untuk servis local.

Cuma satu sahaja yang agak mengganggu bagi saya, tentang nama pemilik akaun FBS dan pemilik akaun bank mesti sama tepat, tak boleh kurang. Saya ada cuba beberapa bank, tapi biasalah bank kadang2 dia cut nama kita jadi sebahagian sahaja. Yang ini pasti kene reject masa wd. Mereka memang strict dengan perkara ini, tak macam sesetengah broker mereka tak kisah sangat pun.

Jadi untuk anda yang pertama kali dengan FBS, pastikan anda alert dengan isu ini. Isi maklumat diri dengan betul masa daftar. Nak kata tak bagus tak boleh, cuma saya anggap “mengganggu”. Bagus sebenarnya untuk keselamatan, takut2 ada yang cuba withdraw ke akaun third party yang nama hampir2 sama.

Satu lagi tentang leverage memang boleh tahan tingginya.. 1:3000 tu. Kesukaan geng2 full margin ni. Hehe

Trading pun ok dah execution pantas dan stabil. Boleh kata tak ada dah putus2 connection macam dulu.

Ok, senang cerita semua smooth dengan FBS sekarang. Congrats!

Promosi/Bonus

  • 100% Deposit Bonus – Untuk menjadikan margin anda 2 kali ganda
  • $50 Bonus – Khas untuk mereka yang baru bermula
  • Welcome bonus $123 – Tiada had keuntungan yang boleh dikeluarkan
  • Get Car from FBS – Cabutan bertuah dengan hadiah kereta mewah untuk dimenangi
  • Cashback – Terima rebate sehingga $15 per lot
  • A lot of Apples – Dapatkan iPhone X dengan trading di FBS
  • FBS lucky T-shirt – T-shirt unik & stylo FBS percuma untuk pelanggan
  • FBS Traders Parties – Parti untuk trader. Alami keseronokannya!
Baca lagi...

Jenis Akaun

Cent – Akaun Cent khas untuk mereka yang baru mencuba dalam dunia Forex trading. Dengan risiko terendah, hanya memerlukan deposit minimum $1. Leverage yang dibenarkan sehingga 1:1000. Floating spread bermula dari 1 pips dan minimum volume dagangan 0.01. Yang bagusnya anda boleh gunakan semua jenis strategi termasuk robot (EA) tanda sebarang had.

Micro – Gunakan akaun Micro sekiranya anda ingin mencuba teknologi STP dan fixed spread (serendah 3 pips). Leverage maksimum sehingga 1:3000.

Standard – Akaun yang lebih sesuai untuk mereka berpengalaman dan memaksimumkan keuntungan dengan modal yang lebih besar. Tersedia dengan floating spread, deposit minimum $100 dan leverage 1:3000.

Zero spread – Akaun ini memerlukan deposit agak tinggi ($500), tetapi tiada spread dikenakan. Sesuai untuk mereka yang suka menguji keberkesanan strategi tanpa spread. Walaupun begitu $20 komisen dicaj untuk setiap lot dagangan.

Unlimited – Akaun STP yang tiada had order sama ada pending atau open position. Deposit bermula dari $500 dan floating spread 0.2 pips.

ECN – Akaun VIP yang diberi keutamaan dalam akses pasaran sebenar dengan spread serendah 1 pip. Deposit minimum $1000 dan 1:500 leverage. Kelebihan deposit/withdrawal dengan pengurus akaun tersendiri. Sijil VIP dan hadiah juga diberikan.

Platform Dagangan

2 jenis platform untuk pengguna Windows dan MAC. Platform dagangan untuk OS Android dan iOS juga ada disediakan.

MetaTrader 4 (MT4) – Platform paling popular dan pilihan no.1 setiap broker dalam industri. Sangat mudah digunakan dengan pilihan fungsi yang pelbagai. Mengandungi 50 indikator dengan beberapa kelengkapan charting tools. Juga popular kerana berkemampuan untuk menjalankan dagangan automatik melalui Expert Advisor (EA).

MetaTrader 5 (MT5) – Versi MetaTrader yang terkini di FBS. Mengandungi semua fungsi dalam MT4 yang telah diperbaharui supaya lebih efisyen. Ia mempunyai lebih banyak indikator teknikal dengan tambahan yang lebih baik untuk menjalankan EA dan skrip.

Mobile Trader – FBS juga menyediakan versi mobile platform MT4 dan MT5 untuk OS Android dan iOS. App ini direka untuk menyediakan semua kemudahan dagangan seperti versi desktop. Boleh dimuat turun secara percuma di App Store dan Google Play Store.

MT4 MultiTerminal – Sesuai untuk menguruskan beberapa akaun dengan serentak dalam satu platform sahaja. Lebih mudah dengan akses satu Master login dan password. Antara penggunaan MultiTerminal adalah untuk melaksanakan dagangan akaun pelanggan serta memantau status posisi dan pending order.

Deposit/Withdrawal

Akaun anda boleh dideposit melalui “Personal area” di bahagian “Financial operations”. Cara bayaran yang ingin digunakan juga boleh dipilih. Cara withdrawal juga tiada beza dengan akses di tempat yang sama. Perlu diingatkan cara bayaran withdrawal mestilah sama dengan yang anda gunakan semasa deposit. Ini penting untuk memastikan proses lebih pantas dan lancar.

  • Visa/Mastercard
  • NETELLER
  • Skrill
  • Bitcoin by Skrill
  • PerfectMoney
  • mybitwallet
  • OKPAY
  • Wire Transfer
  • Yuu Collect
  • Astropay
  • Local Exchanger

Khidmat Pelanggan

Untuk memberikan pengalaman yang menarik dalam Forex trading, FBS menyediakan bantuan khidmat pelanggan yang aktif 24/7. Semua pertanyaan akan dijawab dalam masa singkat. Team FBS bekerja keras untuk memastikan setiap pelanggan dilayan dengan efektif.

Permintaan bantuan teknikal dan kewangan merupakan yang paling kerap diterima. Walaupun begitu ia tidak terhad disitu sahaja. Pelanggan boleh bertanya apa juga isu termasuk yang berkaitan dalam trading.

Maklumbalas pelanggan boleh dihantar melalui email, Telegram, Facebook dan WeChat. Wakil FBS juga boleh dihubungi dengan telefon atau anda boleh request untuk panggilan semula melalui borang yang disediakan dalam website FBS.

Pertandingan

  • 9 years of world leadership
  • Super Trader
  • FBS makes your dreams come true!
  • FBS Pro
  • iPartner
  • FBS Star

Servis lain

Market Analytics – Forex News, Daily Market Analysis, Forex TV

Trader Tools – Economic Calendar, Central Bank Rates, Forex Calculators

Forex Education – Forex Guidebook, Tips for Traders, Webinars, Video lessons, Seminars, Glossary

Bagaimana untuk bermula?

Bagaimana untuk bermula?

Klik sini untuk mengetahui caranya

Cara buka akaun

Cara Buka Akaun

updating…

Panduan local deposit/withdrawal

Panduan local deposit/withdrawal

updating…

Disclaimer: Pendapat peribadi sahaja, bukan nasihat pelaburan.